provozní řád kuchyňky - Kostelec
20.01.2021
Provozní řád kuchyňky
- Provozní doba je od 6:00 do 22:00. Mimo tento čas se kuchyňka uzamyká
- Nádobí a elektrické spotřebiče pro přípravu pokrmů je možné zapůjčit u ubytovatelů po předložení ID karty. Výdejní doba je stanovena na 8:30-10:00 a 16:00-17:30 hodin
- Zapůjčené nádobí klient vrací ubytovatelům řádně umyté ve stanovených hodinách
- Uživatel kuchyňky je povinen:
- Využívat kuchyňku, která mu byla přidělena a výhradně jenom k činnostem souvisejícím s přípravou stravy (příprava pokrmů, ohřev pokrmů a mytí nádobí)
- Udržovat pořádek a čistotu (bezprostředně po dokončení vaření uklidit a omýt veškeré pracovní plochy, vynést odpad do kontejnerů umístěných před B02)
- Mít neustále pod dozorem elektrická zařízení, která k přípravě stravy používá
- Neprodleně hlásit veškeré závady, vznik požáru nebo úraz ubytovateli nebo pracovníkovi bezpečnostní služby
- Počínat si při přípravě stravy tak, aby svou činností neohrožoval, ani nadměrně neobtěžoval, ostatní klienty
- Při ukončení pobytu ve středisku či odchodu na dlouhodobé opuštění vrátit veškeré zapůjčené vybavení a klíč od kuchyňky
- Uhradit v případě poškození či ztráty vybavení vzniklou škodu
- Řídit se pokyny pověřeného pracovníka
- Děti do 10 let se mohou v prostorech kuchyňky pohybovat pouze v doprovodu rodičů, případně jiných zákonných zástupců
- V prostorách kuchyňky je zakázáno manipulovat s otevřeným ohněm
- Pracovníci střediska jsou oprávněni z kuchyňky vykázat klienta, který nedodržuje výše uvedená pravidla